Mikä Escape Room?

Alunperin tietokonepelinä suosituksi tullussa formaatissa pelaaja lukitaan huoneeseen, josta hänen on paettava vain oman päättelykykynsä avulla. Ensimmäiset tosielämän pakohuonepelit pelattiin Japanissa 2008, Suomeen pelit tulivat 2014 ja Imatralle joulukuussa 2016.

Tosielämän Escape Roomissa ryhmällä on 60 minuuttia aikaa selvittää tiensä ulos tai suorittaa tehtävä huoneen sisällä. Pelihuoneiden välillä voi olla eroja käytännöissä, mutta kaikkia pakohuonepelejä yhdistää loogisen päättelykyvyn käyttö ja tiimityöskentely. Huoneiden tehtävät ovat arkijärjellä ratkaistavissa, eikä niissä tarvita korkeakoulutusta. Pakohuonepeliä valvoo pelinhoitaja, joka seuraa toimintaa huoneessa olevien kameroiden kautta ja voi tarvittaessa antaa ryhmälle vihjeitä.

Pelihuoneet ovat monesti varsin mystisiä, eivätkä asiat ole sitä miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät. Ryhmän tuleekin yrittää kaikkensa ja tutkia jokainen nurkka ja esine päästäkseen ulos. Sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, jos ryhmä on vielä lukkojen takana, kun aika loppuu…

Usein Kysyttyä

Lukitaanko meidät oikeasti huoneeseen?
– Kyllä.

Elokuvissa se ei lupaa hyvää, olemmeko vaarassa?
– Olette lukitussa tilassa, mutta ette sen suuremmassa vaarassa, kuin omassa olohuoneessanne. Itseasiassa pakohuoneessa olette paremmassa turvassa, koska pelinhoitaja valvoo pelaamistanne kameroiden välityksellä. Voitte pyytää pelin keskeytystä milloin tahansa, mutta emme suosittele sitä, koska loppuun asti pelaaminen on hauskaa!

Entäs jos emme ehdi ajoissa ulos?
– Jos jäätte jumiin, pelinhoitaja voi antaa teille vihjeitä. Jos tiiminne ei selviydy ulos huoneesta 60 minuutissa, autamme teidät ulos.

Pitääkö pelissä olla nero selvitäkseen laskutoimituksista?
– Pelissä ei vaadita juurikaan koulutusta eivätkä arvoitukset ole kieli- ja kulttuurisidonnaisia. Jos osaat lukea suomea tai englantia, niin pärjäät kyllä. Numerotehtävät ovat päättelyä ja numeroiden etsimistä.

Miten pelin voi maksaa?
– Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla, Smartumin seteleillä, Smartum Pay:lla ja Escape Roomin omilla lahjakorteilla pelin jälkeen. Yrityksille onnistuu myös laskutus, kun siitä on ennakkoon sovittu. Laskuun lisätään laskutuslisä.

Miten peliin pitää valmistautua?
– Ei mitenkään erityisesti. Pitäkää vain huoli, että olette ajoissa paikalla. Tulkaa 10 min ennen pelinne alkua. Jos tulette myöhässä, se voidaan vähentää peliajastanne.

Voinko ottaa puhelimen pakohuoneeseen?
– Voit ottaa rakkaan puhelimesi mukaan, kunhan muistat että kuvan tai äänen tallentaminen huoneessa on kiellettyä. Kännykästäsi tai googlesta ei kuitenkaan ole hyötyä pelissä. Voitte myös jättää tavaroitanne odotustilaan, josta saatte ne pelin jälkeen takaisin ja voitte ottaa itsestänne kuvia huoneen rekvisiitan kanssa.

Kenelle pakopeli sopii?
-Pakohuonepeli sopii kaikille, jotka haluavat kokea jotain erilaista, hauskaa ja yhdistävää. Pelit ovat erittäin suosittuja, kun pitää järjestää:
– tyky- tai kiky-toimintaa
– lahja valmistuneelle tai vuosia täyttävälle
– polttarit
– ihan vain laatuaikaa kavereiden tai perheen kanssa

Onko peleihin ikärajaa?
– Peliin osallistumisen ikäraja on 15 vuotta. Alle 15-vuotiaat pääsevät peliin täysi-ikäisen seurassa.

Meillä on 6 hengen kaveriporukka, mutta hinnastossanne ja ohjeissanne lasketaan vain neljään. Voimmeko silti tulla pelaamaan?
– Olet tarkkaavainen henkilö, se on hyvä asia. Suosittelemme enintään 4 hengen ryhmiä, jotta kaikki pelaajat pääsevät hyvin osallistumaan pelin kulkuun. Kaikissa peleissämme on kuitenkin käynyt ja huoneeseen mahtunut 6 hengen ryhmiäkin, siihen vedämme rajan.

Minulla on vielä kysyttävää.
– Laita kysymyksesi alla olevalla lomakkeella

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close